Presentatie & moderatie******

Een presentator of moderator is onmisbaar op een evenement, debat of rondetafel. Het is de man of vrouw met de micro die anderen aan het woord laat, de verschillende elementen van de show aan elkaar bindt en connectie met het publiek verzekert. Hoe beter de moderator, hoe interessanter het debat, de rondetafel en evenement worden.Wat doet een presentator & moderator?

Een presentator hoeft niet zelf in de spotlights te staan. Hij of zij is niet de reden waarom mensen naar een evenement of een debat afzakken. 

Daarentegen moet een presentator bedreven zijn in het zo goed mogelijk faciliteren van anderen. Professionele presentatoren zijn top in het aanbrengen van de juiste onderwerpen, het stellen van die vragen die panelleden de meest interessante informatie ontlokken en het structureren van een  debat of een hele avond.

Ook voor rondetafels zonder publiek is een moderator onmisbaar. Denk maar aan workshop-rondetafels op evenementen, aan brainstormings met bedrijfsteams, aan rondetafels met klanten, aan debatten van geschreven media… Een moderator structureert het gesprek, zorgt dat deelnemers evenwichtig aan bod komen en ontlokt informatie en voorbeelden die de debaters zelf inspireren of iets bijleren.

Organiseer je een rondetafelgesprek met of voor klanten? Laat je je community graag iets bijleren via een debat met experts? Verrijk je je evenement met een live-interview? Dan heb je nood aan een professionele interviewer, moderator of presentator.

Maak afspraak​​​​ →

“Als deelnemer aan een debat tijdens de Failing Forward Conferentie in december 2019, had ik het genoegen om kennis te maken met Hans en zijn aanpak. Met een goede intake, twee weken vooraf, liep de voorbereiding ervan erg vlot. Tijdens het debat slaagde Hans erin de drie deelnemers te challengen om met eigen uitgesproken standpunten te komen. Deze maakten het gesprek voor de toehoorders erg boeiend en levendig. Het debat sloot Hans erg verrassend af! Hij daagde me uit om voor het publiek een mooie live demo te brengen van mijn pleidooi in verband met de "kracht van ademhaling."

Barbara Torfs •  gedelegeerd bestuurder bij Bond Zonder Naam
Van event tot artikel

 
Met een debat of geslaagd evenement genereer je ook online impact. De voorwaarde? 

Je deelt tijdens of meteen na het event video's, artikels en social media-posts met inspirerende content.

Regelmatig vragen klanten me om een verslag of artikels over bepaalde keynotes, debat of rondetafel te schrijven.


​→ Contacteer me​

Voorbereiding

Een gedetailleerde voorbereiding leidt tot een boeiender debat. Ik start met een overleg met mijn opdrachtgevers. Vervolgens doe ik research naar de sprekers en het onderwerp. Ik stel op voorhand de vragen op en overloop deze met de keynotespeakers. Zo kan iedereen zijn optreden ontspannen debatteren.

To-the-point

Ik laat mensen concreet en to-the-point spreken. Want het publiek smult van voorbeelden uit de praktijk, van concrete situaties, van sprekers die moeilijkheden overwonnen en van inzichten die hen zelf doen groeiden. Concrete situaties bezitten de kracht om toehoorders te entertainen, te informeren en te inspireren.

Publiek is koning

De noden van het publiek aanvoelen, is cruciaal voor de moderator. Welke adviezen zoeken de mensen? Welke nuttige informatie willen ondernemers horen? Welke concrete voorbeelden inspireren? Hoe worden verschillen tussen de debaters duidelijk gemaakt?

Ook op zoek naar een presentator/moderator?

→  ​Ik ben op zoek naar een presentator/moderator​