Hey, 
ik ben Hans******

Ik ben Hans, één van de meest ervaren Nederlandstalige business journalisten en ghostwriters. 


Ondernemingen vragen me als contentstrateeg, communicatie-expert. Om hun contentmarketingstrategie uit te tekenen, te verbeteren en te realiseren.

Hey, 
ik ben Hans__

Ik ben Hans, één van de meest ervaren Nederlandstalige business journalisten en ghostwriters. Grote ondernemingen vragen me sinds 2012 om hun contentstrategie uit te tekenen, te verbeteren en in te vullen in de meest brede zin van het woord.

Communicatie & content consultant

Freelance ghostwriter

Business journalist

Head of content

waarmee het aangenaam en vlot werken is

Mijn achtergrond******


In 2000 leerde ik de kracht van verhalen kennen bij Gazet van Antwerpen. Ik creëerde vervolgens impactvolle artikels voor Vacature, Bizz magazine en Trends. Ik leerde er snel, professioneel en met oog voor een boeiende invalshoek verhalen schrijven. Hierdoor beheers ik als geen ander de bouwstenen voor een goed verhaal én weet ik deze te vinden via doorgedreven research, het stellen van de juiste vragen bij interviews en het filteren van de meest essentiële informatie uit documenten en vakliteratuur.

Sinds 2012 ga ik als freelance business journalist aan de slag met de content van b2b-ondernemingen. Ik bekwaamde me in het vertalen van vakspecifieke kennis naar artikels, whitepapers, boeken, blogposts, brieven… die aantrekkelijk en begrijpelijk zijn voor een groot publiek. 

Deze expertise stelt me in staat om correcte en heldere artikels en boeken te schrijven in vele vakdomeinen: beleggen, human resources, marketing & sales, duurzaamheid, ondernemerschap, innovatie, artificiële intelligentie, cybersecurity, telecom, bedrijfscultuur, klantentevredenheid, logistiek en infrastructuur.

Intussen ben ik een breedgeschoolde communicatie-expert, Head of Content in contentprojecten, content consultant, moderator, auteur van verschillende bestseller-ondernemersboeken en ghostwriter voor ondernemers en CEO’s.

Happy to create impact


Of ik nu voor Trends magazine schrijf, voor een internationale onderneming of voor een Belgische CEO, mijn lat ligt even hoog. Ik lever vlot lezende, zakelijke content op een dienblaadje. Mijn teksten creëren impact.

Samenwerking op lange termijn


Resultaten boeken met contentmarketing? Dat lukt bij wie op lange termijn investeert in unieke content. Daarom geloof ik in langetermijnprojecten waarin op een gestructureerde manier content wordt gecreëerd en gedeeld.

Start met strategie


Alles begint met een gestructureerde contentstrategie. Deze werk ik op maat uit. Vervolgens schrijf ik de business artikels of beheer ik het volledige contentproject als Head of Content.


​> Check mijn contentexpertise

Luisteren naar mensen


Mensen maken het nieuws. Ook in bedrijfscommunicatie. Ik luister naar mensen hun open en eerlijk verhaal. Mijn journalistieke nieuwsgierigheid combineer ik met het ontzorgen van mijn iedere betrokkene.


> Ontdek mijn klanten

Haal deze troeven in huis


☑  Concrete resultaten

☑  Effectieve communicatiestrategie 

☑  Een professionele en persoonlijke aanpak

☑  Unieke verhalen, boeken, brieven, persberichten en whitepapers

☑  Heldere moderatie en presentatie bij debatten

☑  Een volledige en doordachte contentaanpak

 Contacteer Hans →Wanneer ik geen content creëer

Naast mijn werk schrijf ik een boeiend verhaal als echtgenoot en papa van vijf. Ik hou van me-time en we-time met mijn vrouw, activiteiten met vrienden, zwemmen (in open water), sauna, yoga, wandelen, kamperen, trekkings in de woestijn en de bergen, lezen, tuinieren, zingen, gitaarspelen en straffe televisiereeksen kijken.